po povratku iz srbije

Stiglo pojašnjenje zbog čega Dodik ne “mora ići u karantin”

dodik maska

Predsjednik entiteta RS, predsjednik Vlade RS, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS-a, te ministri u Vladi RS (u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske) izuzeti su iz Zaključka o provođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina, navodi se u odgovoru Vlade RS

Da li će i Dodik u kućnu izolaciju i/ili karantin i da li će biti testiran!? Da li pravila vrijede za sve – za nas koji poštujemo zdravstvene preporuke, koji smo bili u izolaciji i testirani i za one koji to donose, a sami (ne)poštuju?, pitao se danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović nakon Dodikove posjete Srbiji.

Predsjednik entiteta RS, predsjednik Vlade RS, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS-a, te ministri u Vladi RS (u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske) izuzeti su iz Zaključka o provođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina, navodi se u odgovoru Vlade RS na pitanje N1.

Kako su podsjetili iz Vlade RS, Štab za vanredne situacije RS još 23. marta 2020. godine donio je Zaključak o provođenju i organizovanju mjere obaveznog karantina za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (Covid–19) u Republici Srpskoj u kojem je pod tačkom 19. navedeno sljedeće:

– Izuzetno od tačke Z. ovog zaključka, predsjednik Republike Srpske, predsjednik Vlade Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH, te ministri u Vladi Republike Srpske (u funkciji članova Štaba za vanredne situacije Republike Srpske) pri obavljanju poslova u okviru vanredne situacije ne podliježu obavezi izricanja mjere karantina u slučaju međunarodnog putovanja.

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić sastali su se danas u Beogradu s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.