kod foče

Stijena pala na kamion, vozač čudom ostao živ

odron kod Foče
FOTO: Facebook

Zbog većeg odrona, otežano je saobraćanje na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina (u mjestu Tuhalj)

U jutarnjim satima u mjestu Tuhalji, općina Foča, stijena pala na kamion, a vozač je na svu sreću ostao nepovrijeđen.

Kako su potvrdili iz MUP-a Republike Srpske, jutros oko 8 sati na putu Miljevina-Dobro polje u mjestu Tuhalji koje se nalazi u općini Foča stijena je pala na magistralni put i udarila u teretno motorno vozilo.

Na sreću, nije bilo povrijeđenih, a vozilu je pričinjena materijalna šteta. Policija je stigla ne mjesto nesreće i vrši uviđaj.

Iz MUP-a su naveli i da će obavijestiti nadležne službe koje će ukloniti stijenu s puta, a sada se saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom.

Stanje na cestama

Zbog većeg odrona, otežano je saobraćanje na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina (u mjestu Tuhalj).

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja, javljaju iz Bihamka.