Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza za naredne dane

Stiže nam jače grmljavinsko nevrijeme sa obilnim pljuskovima

pljusak

U Bosni će danas preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

U Hercegovini i na sjeveru Bosne jutros je pretežno vedro, a u ostatku BiH umjereno ili pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 13, Ivan-sedlo 17, Livno 19, Bugojno, Jajce, Sarajevo i Srebrenica 20, Bihać, Sanski Most i Tuzla 21, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Grude, Stolac, Zenica i Zvornik 22, Brčko, Široki Brijeg i Trebinje 23, Neum 24 i Mostar 25 stepeni.

U Bosni će danas preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, uglavnom sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 25 do 31, na jugu 34 stepena.

U Sarajevu će biti umjereno oblačno vrijeme. Poslijepodne na području kantona su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura iznosit će oko 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Sutra se u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Izgledno je i jače grmljavinsko nevrijeme sa obilnijim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu zemlje do 33°C.

U subotu u Hercegovini i Bosni bit će pretežno oblačno sa pljuskovima prije podne. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 30°C.

U nedjelju  u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.