Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Stiže nam novi snijeg, ali i temperature do 22 stepena

Snijeg na Jahorini
30.11.2019., Jahorina, Bosna i Hercegovina - Snijeg na Jahorini.rPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

U Bosni će biti većinom slabije padavine. Više kiše se očekuje prije podne u sjevernim područjima, a na planinama će padati slab snijeg

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme.

U Bosni će biti većinom slabije padavine. Više kiše se očekuje prije podne u sjevernim područjima, a na planinama će padati slab snijeg. U Hercegovini lokalno može pasti malo kiše. Tokom noći na nedjelju slijedi postepeno razvedravanje.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se većinom između 4 i 8, na jugu do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura bit će između 7 i 11, na jugu do 16 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme, a povremeno može pasti i malo kiše. Razvedravanje se očekuje tokom noći na nedjelju. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će oko 6, najviša dnevna oko 9 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U nedjelju  sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba da do umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 7, dnevna od 5 do 11, na jugu do 15 °C.

U ponedjeljak sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 6, dnevna od 14 do 20 °C.

U utorak  umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša u većem dijelu naše zemlje. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 11, dnevna od 12 do 18, u sjevernim područjima Bosne do 22°C.

U srijedu oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U višim područjima i na planinama se očekuje snijeg. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Prema kraju dana i tokom noći padavine postepeno prestaju. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni.  Krajem dana i tokom noći u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, dnevna od 2 do 8, na jugu do 14 °C.