početkom novembra

Stiže nam “prava zima” – kiša, snijeg i pad temperatura

snijeg sarajevo2

Do kraja oktobra stabilne vremenske prilike prognoziraju se u većem dijelu Bosne i Hercegovine, osim na zapadu i jugozapadu Bosne, te u planinskom zaleđu Hercegovine, gdje može pasti malo kiše

U Bosni i Hercegovini danas prijepodne očekuje se mala do umjerena naoblaka, a u drugoj polovini dana postepeno naoblačenje u Bosni.

Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 20 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu veći dio dana pretežno sunčano. Povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni.

Žuti alarm za region Bihaća

Meteoalarm je izdao žuto upozorenje zbog pojačanog vjetra za region Bihaća.

Upozorenje je izdato za cijeli dan, objavljeno je sajtu Meteoalarma.

Žuti meteoalarm upozorava na potencijalno opasno vrijeme i da je potreban oprez.

Prognoza za naredne dane

U srijedu u većem dijelu Bosne djelimično vedro. Sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 10. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje do 19.

Pretežno oblačno vrijeme u četvrtak u Bosni. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri, na jugu zemlje do devet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 13, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U petak u Bosni dugotrajna magla ili niska naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i tri, na jugu zemlje od pet do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 14, na jugu zemlje do 20 stepeni Celzijusa.

Dugoročna prognoza

Do kraja oktobra stabilne vremenske prilike prognoziraju se u većem dijelu Bosne i Hercegovine, osim na zapadu i jugozapadu Bosne, te u planinskom zaleđu Hercegovine, gdje može pasti malo kiše.

U prvih pet dana novembra izgledna je promjena vremena, prognozira se kiša širom zemlje, a snijeg na planinama. Prestanak padavina i stabilizacija vremenskih prilika očekuje se od 6. novembra do kraja prognoznog perioda 9. novembra.