Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stiže naoblačenje sa zapada koje donosi kišu i snijeg

BiH

Lijepo vrijeme u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini danas će više sunčanog vremena biti prijepodne.

Od sredine dana očekuje se jače naoblačenje sa zapada, koje će poslijepodne i u noći na petak uvjetovat kišu u nizinama, a u planinskim djelovima susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine, južnog i jugoistočnog smjera, krajem dana u skretanju na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 8, na jugu od 7 do 11 stupnjeva.

U Sarajevu će prijepodne biti sunčanije vrijeme. Tokom dana očekuje se povećanje oblačnosti, a u večernjim satima kiša. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 6 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini jutros je vedro. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7.00 sati: Kupres i Sokolac -8 stupnjeva, Bjelašnica -7, Drvar i Livno -5, Bugojno i Sanski Most -4, Jajce i Tuzla -3, Banja Luka, Ivan-sedlo i Srebrenica -2, Doboj, Sarajevo i Čapljina -1, Bihać, Bijeljina, Goražde, Zenica i Zvornik 0, Trebinje 1, Mostar 2, Gradačac 3 i Neum 5 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.