Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Stiže novo veliko pogoršanje vremena, uz obilnije padavine najavljen i pad temperatura

kiša sarajevo
Foto: Fena
Ilustracija

Tokom dana i večeri očekuju se lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, uz mjestimične obilne pljuskove

U BiH se danas tokom dana očekuje djelimično vedro i nestabilno vrijeme, poslije podne sa mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz dnevnu temperaturu vazduha do 26 stepeni Celzijusovih.

Jutro će u sjevernim predjelima biti pretežno oblačno, od centralnih krajeva ka jugu pretežno sunčano, a tokom prijepodneva na sjeveru promjenljivo oblačno uz sunčane periode.

Tokom dana i večeri očekuju se lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, uz mjestimične obilne pljuskove.

Duvaće slab do umjeren vjetar, promjenljivog smjera

Jutarnja temperatura vazduha biće od devet do 15, na jugu do 18 stepeni, a dnevna od 20 do 26, u višim predjelima od 15 stepeni.

Prognoza za naredne dane

U četvrtak oblačno sa kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje na području Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na istoku zemlje od 14 do 18°C.

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana širom Bosne i sjeveru Hercegovine se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.