Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Stiže promjena vremena, očekujte padavine

snijeg sarajevo zima vrijeme prognoza (8)

Poslijepodne ili u večernjim časovima padavine u većini područja. U nizinama kiša, a u višim područjima susnježica ili snijeg

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim časovima slaba kiša je moguća u Hercegovini, a samo ponegdje u Bosni slab snijeg ili kiša.

Poslijepodne ili u večernjim časovima padavine u većini područja. U nizinama kiša, a u višim područjima susnježica ili snijeg.

Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, gdje je očekivana količina padavina između 20 i 40, lokalno do 50 l/m2.

Vjetar slab do umjeren, južni i jugozapadni. Krajem dana i u večernjim časovima u Hercegovini i na zapadu Bosne očekuju se jaki udari juga.

Jutarnja temperatura kretaće se od -2 do 3, na jugu od 4 do 9, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 8 do 13 stepeni.

U subotu jutro oblačno ponegdje u Bosni sa slabom kišom ili snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom. U ostatku dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 6 do 11, a dnevna od 2 do 7, na jugu od 9 do 13 stepeni.

U nedjelju pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 8, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 stepeni.

U ponedjeljak jutro pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Jutarnja temperatura od 0 do 4, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni.