Stižu iz svih dijelova BiH: Bivši borci se okupljaju pred Parlamentom FBiH (FOTO)

BiH

borci4
Foto: BHRT

Počelo je okupljanje bivših boraca ispred Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a primjetne su i jake policijske snage. Kako javlja BHRT, borci stižu, između ostalih gradove, i iz Bužima, Cazina, Zavidovića, Travnika, Gornjeg Vakufa, Bugojna, Srebrenika…

Borci se okupljaju u očekivanju vanredne sjednice Parlamenta Federacije, gdje očekuju da će se raspravljati i o njihovim zahtjevima, jedinstvenom boračkom registru, ukidanju finansiranja boračkih organizacija i boračkom dodatku.

– Tražimo izradu i objavljivanje jedinstvenog boračkog registra, ukidanje boračkih organizacija i donošenje jednakog boračkog dodatka. Došli smo da vidimo hoće li zasjedati Predstavnički dom Federalnog Parlamenta i da li će ispuniti ranije dazo obećanje da će raspravljati o našim problemima, kaže za BHRT demobilizirani borac Naim Salihović koji već 11 mjeseci boravi u boračkom šatorskom naselju u Sarajevu.

Bivši borci i jučer su demonstrirali ispred skupštinskog zdanja i u jednom trenutku pokušali su na silu ući u zgradu, ali ih je u tome spriječila policija.