BiH

vremenska prognoza

Stižu nam “debeli” minusi, ali neće biti puno padavina

03/02/2023

Danas će u Bosni preovladavati preteženo oblačno vrijeme

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -10 stepeni, Bugojno, Drvar i Ivan Sedlo -3, Bihać, Livno, Sanski Most i Sokolac -2, Banja Luka, Doboj i Sarajevo -1, Tuzla i Zenica 0, Gradačac i Široki Brijeg 2, Stolac 3, Mostar i Trebinje 5, Neum 7 stepeni. Atmosferskit tlak je u Sarajevu iznosio 949 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas će u Bosni preovladavati preteženo oblačno vrijeme. U Hercegovini uglavnom sunčano, uz postepeno naoblačenje. U večernjim satima u Bosni u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima i na planinama snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuje kiša, a u višim područjima susnježica ili snijeg. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a na planinama snijeg. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 6, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U nedjelju u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovini uglavnom sunčano. Slaba kiša ili snijeg su mogući ponegdje na istoku i jugoistoku Bosne. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 2, a najviša dnevna od -4 do 2, na jugu zemlje do 8 stepeni.

U ponedjeljak Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini uglavnom sunčano. U centralnim i istočnim područjima Bosne je moguće povremeno provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 2, a najviša dnevna od -4 do 2, na jugu zemlje do 6 stepeni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.