Prognoza vremena

Stižu nam obilnije padavine, snijeg će pasti već danas

snijeg sarajevo zima vrijeme prognoza (8)

Jače padavine se očekuju od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak. U nizinama će padati kiša, a na planinama snijeg

U Hercegovini će biti oblačno vrijeme. U Bosni prijepodne umjereno do pretežno oblačno, a u drugoj polovici dana jača naoblaka.

Prijepodne lokalno će padati i slaba kiša.

Jače padavine se očekuju od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak. U nizinama će padati kiša, a na planinama snijeg. Padom temperature zraka tokom noći na četvrtak i u nizinama će padati susnježica ili snijeg, osim na jugu BiH.

Vjetar će veći dio dana biti umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera, povremeno s jakim udarima. Poslijepodne, u Bosni vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, a na jugu i u Krajini do 12 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 11 i 17.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne se očekuje kiša koja bi u noći na četvrtak mogla preći u susnježicu ili snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 7, a najviša dnevna oko 14 stupnjeva.

Prognoza za naredne dane

U četvrtak u Bosni i Hercegovini prije podne će biti pretežno oblačno. U jutarnjim satima i dio prijepodneva većinom sa susnježicom ili snijegom, u nizinama može padati i kiša. Od sredine dana prema večernjim satima smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje krajem dana. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Poslije podne vjetar mijenja smjer na jugo koje će tokom noći jačati i očekuju se jaki, lokalno i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C.

U petak prije podne će biti pretežno oblačno sa kišom u nizinama, na planinama sa snijegom. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U ranim jutarnjim satima očekuju se jaki, lokalno i olujni udari juga. Sredinom dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12°C.