Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Stoltenberg započeo radnu posjetu BiH

02/02/2017

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg doputovao je u radnu posjetu Bosni i Hercegovini tokom koje će s bh. zvaničnicima razgovarati o saradnji BiH i tog vojnog saveza.

Stoltenberg je posjetu BiH započeo susretom sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, nakon čega je uslijedio sastanak iza zatvorenih vrata. Nakon sastanka, koji je planiran da traje 45 minuta, Stoltenberg i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić će se obratiti na zajedničkoj press konferenciji.

Nakon posjete Predsjedništvu BiH, planirano je da se generalni sekretar NATO-a sastane i sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, članovima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH, Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i komunikacije Doma naroda PSBiH te sa delegacijom Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

Posjetu BiH Stoltenberg će nastaviti sastankom s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, a nakon toga slijedi susret s delegacijom Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH na čelu s ministricom odbrane BiH Marinom Pendeš.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.