Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

klanjana dženaza

Stotine Konjičana oprostilo se od Ajle Đikić

dzenaza-konjic

Ne mogu da vjerujem da nije više među nama, rekao Kasim Ihtijarević, Ajlin profesor iz srednje škole

U haremu Repovačke džamije u Konjicu danas je, poslije ikindije-namaza, klanjana dženaza Ajli Đikić, 28-godišnjoj djevojci, koja je u srijedu stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u blizini Spiljanskog mosta kod Konjica. Dostojanstveno i u tišini, stotine Konjičana, među kojima su bili članovi porodice, prijatelji, poznanici i komšije, su se s velikom tugom posljednji put oprostili od Ajle, čiji je ukop obavljen na mezarju Musala, piše Dnevni avaz.

Njen odlazak su posebno teško podnijeli članovi porodice, kao i njeni mnogobrojni prijatelji, koji su vidno shrvani od tuge i boli, sa suzama u očima, proučili Fatihu i položili cvijeće na njen mezar.

Kasim Ihtijarević, Ajlin profesor iz srednje škole, je kazao da je veoma potresen zbog tragične smrti nekadašnje učenice.

– Ne mogu da vjerujem da nije više među nama. Nikad nije pored mene prošla, a da nije stala i nasmijala se… Bila je vesele prirode, iskrena, neposredna, a to su najveće ljudske vrijednosti – kazao je s velikom tugom Ihtijarević.

Podsjećamo, Ajla Đikić je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se prošle sedmice desila u blizini Spiljanskog mosta kod Konjica, kada je s autom sletjela u rijeku Neretvu.

Vozilo su u četvrtak locirali ronioci Federalne uprave civilne zaštite, nakon čega se pristupilo izvlačenju vozila i tijela nastradale djevojke.