Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snaga centra predstavila stranku: Nudimo red, rad i disciplinu

snaga centra23

Novoformirana zenička stranka “Snaga centra” predstavila je danas svoju organizaciju i ciljeve na lokalnim izborima, ali i u budućnosti.

– “Snaga centra” je novi politički subjekt koji će djelovati na lokalnom nivou s isključivim ciljem poboljšanja životnog i poslovnog okruženja za sve građane Zenice. Politički smo orijentisani centru, a spremni smo gradu ponuditi red, rad i disciplinu – kazao je predsjednik stranke Eldin Vrače.

Jedan od ciljeva ove stranke je stvoriti bolje uvjete za otvaranje novih radnih mjesta i privući nove investicije u Zenicu, koje će ponuditi radna mjesta za veliki broj nezaposlenih građana i spriječiti “politički nepotizam”.

snaga centra1

– Mladi moraju da preuzmu veliku odgovornost i uključe se u izgradnju bolje budućnosti – istakao je potpredsjednik stranke Adnan Šabani.

Za sada “Snaga centra” u najvećem broju okuplja mlađe osobe, koje do sada nisu nikada bile politički angažovane, niti su bile na nekoj funkciji u izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti, ali su istovremeno otvoreni za sve zainteresovane građane koji žele brži razvoj grada.

Na listi vijećnika za novi saziv gradskog vijeća ova će stranka ponuditi imena 36 kandidata, među kojima su mladi menadžeri, sportisti, kulturni i javni radnici.