Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Strpite se još malo, stiže nam “pravo ljeto” sa visokim temperaturama

Djevojke uživaju sunèajuæi se na plaži u Tisnom

Posljednjih dana nismo imali priliku uživali u pravim proljetnim temperaturama, ali dobra vijest je da toplije vrijeme stiže od srijede

Prema podacima meteorologa temperatura bi u našem regionu već do kraja sedmice mogla porasti i do 30 stepeni, posbno u zapadnim dijelovima.

Posljednjih dana nismo imali priliku uživali u pravim proljetnim temperaturama, ali dobra vijest je da toplije vrijeme stiže od srijede. Ipak prije tog sunčanijeg razdoblja čekaju nas još hladni ponedjeljak i utorak praćeni kišom.

Što se tiče BiH, stabilnije vrijeme ne očekuje se prije petka, dok će stabilizacija vremena i zatopljenje stići sredinom naredne sedmice. Prema prognozama meteoservisa Accuaweather, “pravo ljeto” nam dolazi 14. juna kada slijedi period sa visokim temperaturama.

Prognoza za naredna tri dana

Sutra će ujutro biti malo do umjereno oblačno i sunčano. Nešto više oblaka očekuje se u centralnim i istočnim područjima. U ostatku dana postupan porast oblačnosti u cijeloj zemlji. Tokom poslijepodneva u Bosni sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje i u višim djelovima Hercegovine se očekuju padavine. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 15, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu i sjeveru do 26 stepeni.

U četvrtak 4. juna će biti umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima naoblačenje, što u Hercegovini, jugozapadnim i ponegdje u sjevrnim područjima može uvjetovati kišu. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 16, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu i sjeveru do 26 stepeni.

U petak 5. juna će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana, u većem djelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinu. Ponegdje u sjevernim područjima i sa pojačanim vjetrom. Temperatura zraka uglavnom izmedju 10 i 16, na jugu do 21 stepen.