Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Studen Holding donirao didaktičke igračke obdaništu “Naša djeca“

studen-holding-donacija

Ceremonijom uručivanja osme donacije JU Obdanište “Naša djeca“ u Brčkom otvorena je tradicionalna manifestacija 12. Dani otvorenih vrata Studen Holdinga, javlja Anadolu Agency (AA).

Ceremonija je održana u objetu Balongrad u Brčkom.

Studen Holding u čijem sastavu posluje i Fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal d.d, u skladu sa iskazanim potrebama rukovodstva ove dječije ustanove, osmu godinu zaredom realizuje donaciju za četiri objekta u kojima se nalazi obdanište.

Ove godine Holding je donirao didaktičke igračke koje su od velikog značaja za mentalni i socijalni razvoj najmlađih stanovnika Brčkog.

Predsjednik Uprave Studen Holdinga i generalni direktor kompanije Bimal Ilija Studen izrazio je veliko zadovoljstvo zbog dugogodišnje saradnje kompanije i JU Obdaništa „Naša djeca“.

„Studen Holding sa svojih više od 500 zaposlenih u Brčkom, vidi ogroman značaj u daljem stabilnom razvoju Brčko distrikta BiH, a to svakako uključuje potrebu za odličnim obrazovanjem ljudi koje počinje od malih nogu, od vrtića. Mi smo ponosni što bar na ovaj način pomažemo obrazovanju najmlađih članova našeg društva i što doprinosimo da rad sa djecom bude adekvatan i kvalitetan“, rekao je Studen.