Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

održale pres konferenciju

Studenticama koje su veličale Ratka Mladića “pomogao” novi član američke crne liste

FOTO: RTRS

Ovime su studentice, koje su uradile krivično djelo po zakonu koji je donio bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, zapravo nagrađene za veličanje ratnih zločinaca

Valentina Vujičić i Slađana Todić, studentce Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbjednosnih studija Univerziteta u Sarajevu, koje su na društvenim mrežama veličale presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, Srbija je, nažalost, nagradila za ovaj njihov sramotni postupak.

Naime, na konferenciji za novinare koja je održana u Istočnom Sarajevu i na kojoj su one iznijele niz tvrdnji da su “izložene medijskoj hajci od strane svojih kolega, ali i građana Sarajeva i Federacije BiH”.

U “pomoć” je priskočio generalni direktor “Sarajevo-gas” iz Istočnog Sarajeva Nedeljko Elek koji je rekao da će, na poziv direktora Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, koji je od prije neki dan novo lice na američkoj crnoj listi, Slađana i Valentina studiranje nastaviti na Akedemiji za nacionalnu bezbjednost u Beogradu.

“Slađana i Valentina biće stipendiste države Srbije i biće im obezbijeđen smještaj u studentskom domu, dok će ostatak finansijskih troskova studija snositi preduzeće Sarajevo-gas”, rekao je Elek.

Ovime su studentice, koje su uradile krivično djelo po zakonu koji je donio bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, zapravo nagrađene za veličanje ratnih zločinaca.