Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Donesena presuda

Sud u Banjoj Luci: Ozren Perduv nije kriv zbog povika “Pravda” i “Pravda za Davida”

perduv

Ovo je još jedna u nizu oslobađajućih presuda protiv članova grupe Pravda za Davida

Član neformalne grupe građana “Pravda za Davida” Ozren Perduv oslobođen je odgovornosti za “narušavanje javno reda i mira zbog uzvikivanja ‘Prava’ i ‘Pravda za Davida'”.

Presudu je donio Osnovni sud u Banjoj Luci za događaja koji se, kako se navodi, dogodio tokom skupa održanog 28. maja 2019. godine ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjoj Luci, prenosi N1.

“Svjedoci ovlaštenog izdavaoca naloga S.B. i D.D. su na usmenom pretresu pred sudom izjavili da se ne sjećaju navednog događaja i da nisu oni pisali i izdali prekršajni nalog okrivljenom. Ovakvo svjedočenje u cilju dokazivanja činjenica navedenih u prekršajnom nalogu za sud je neprihvatljivo. To što svjedoci nisu izdali prekršajni nalog nije smetnja da svoja saznanja o događaju iznesu pred sudom, naročito kada se ima u vidu da su upravo ova dva svjedoka potpisali službenu zabilješku koja je izvedena kao materijalni dokaz pred sudom, što znači da su na okolnosti sačinjavanja službene zabilješke mogli svjedočiti, ali kako se ne sjećaju ni samog događaja, svako pitanje u cilju razjašnjenja činjenica je besmisleno”, navodi se u presudi.

Ovo je još jedna u nizu oslobađajućih presuda protiv članova grupe Pravda za Davida koji su se teretili zbog uzvika “Pravda za Davida”. Na Osnovnom sudu u Banjoj Luci vodi se i dalje više postupaka protiv članova ove grupe.