"Dečki u plavom"

Sudionici utrke “Trči, uživaj, recikliraj” prikupili 4.500 boca pet-ambalaže

utrka

Utrka je održana uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera, a nastupilo je 97 trkača iz BiH

Uruženje “Dečki u plavom”, u saradnji sa KJKP „Rad“ i Osnovnom školom „Grbavica II“, organiziralo je danas neprofitabilnu ekološko-sportsku manifestaciju „Trči, uživaj, recikliraj”.

Utrka je održana na području općine Novi Grad Sarajevo – servisna saobraćajnica kod “Sarajevogasa” u Butilima, a trčao se jedan krug ukupne dužine 5.800 metara.

Kako bi osigurali svoje mjesto na utrci, učesnici su donijeli pet-ambalažu koju su prilikom preuzimanja brojeva predali KJKP „Rad“, te je tako prikupljeno 4.500 boca.

Utrka je održana uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera, a nastupilo je 97 trkača iz BiH.

Prvo mjesto u muškoj kategoriji zauzeo je Alija Imamović (19:18:95), drugi je bio Džemal Jašarević (20:03:50), dok je treće mjesto zauzeo Berin Mušanović (20:40:90).

Prvo mjesto u ženskoj kategoriji zauzela je Ivana Perlain Uzunović sa vremenom (25:15:10), druga je bila Amela Tuzlak (26:38:00), a treće mjesto osvojila je Dženita Ademović (28:31:62).

– Ovim projektom smo željeli ukazati na ekološke probleme u našem društvu, s akcentom na promjenu ponašanja kada se radi o reciklaži, potrebi za recikliranjem, kao i mogućnostima zaštite okoliša putem recikliranja, saopćeno je iz Udruženja Dečki u plavom.

Sarajevo se ovom utrkom našlo na spisku evropskih gradova koji su organizirali ovaj vid promocije ekološke osviještenosti, a osim ekološkog aspekta cilj utrke jeste da doprinese promociji zdravih životnih navika i sporta.

Kako je iz Udruženja najavljeno, naredno druženje uslijedit će 17. januara 2021. godine.