Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NEPOŽELJAN

Poznati advokati tvrde: Karijera Johnnyja Deppa u Hollywoodu je gotova

johnny (1)

Depp (57) je ranije tužio za klevetu izdavače britanskog tabloida The Sun koji je 2018. pisao da je glumac tukao svoju suprugu Amber Heard

Proslavljeni glumac Johnny Depp na zahtjev produkcijske kuće napustio filmsku franšizu “Čudesne zvijeri” nakon što je izgubio tužbu protiv britanskog tabloida koji je objavio da je zlostavljao svoju suprugu, a mnogi su uvjereni kako ovo znači kraj za njegovu budućnost u Hollywoodu.

Depp je na Instagramu napisao kako je od njega zatraženo da napusti popularnu filmsku franšizu, smještenu u svijet čarobnjaka iz pera autorice Harryja Pottera J.K. Rowling. Depp je igrao ulogu zlog čarobnjaka Grindelwalda.

Depp (57) je ranije tužio za klevetu izdavače britanskog tabloida The Sun koji je 2018. pisao da je glumac tukao svoju suprugu Amber Heard.

Visoki sud u Londonu ove sedmice odlučio u korist tabloida, a u objašnjenju presude zaključeno je da je Depp zaista zlostavljao Heard u petogodišnjoj vezi.

Glumac je u objavi na Instagramu presudu nazvao “nadrealnom” i poručio da će se žaliti te se “i dalje boriti za istinu”.

Međutim, dobri poznavatelji prilika u Hollywoodu smatraju kako je budućnost slavnoga glumca u ovom trenutku vrlo loša.

Mark Borowski, poznati advokat čiji su klijenti između ostaloga i Jimmy Page iz Led Zeppelina i Noel Edmunds kaže kako je jedina nada za Deppa to da ga vjerni fanovi neće napustiti.

“Njegova je karijera uništena. Hollywood ne bi nikad želio riskirati zaradu, posebno kad se rado o franšizama, a proces koji je izgubio mu nimalo ne ide u prilog jer će odsada biti zapamćen kao zlostavljač žena. U intervjuima će ga uvijek pitati i o tome. Ovo će označiti njegovu karijeru i bit će teško vratiti se među najtraženije glumce”, rekao je.

Dodao je ipak da misli kako će za njega biti posla u manjim, nezavisnim produkcijama izvan Hollywooda.

“Možda ga više nećemo gledati u blockbusterima, ali on ima još uvijek veliku bazu vjernih fanova”, smatra on.

Advokat Mark Stephens smatra kako je ovo prekretnica u karijeri jednog od najzaposlenijih glumaca u Hollywoodu.

“Depp je sad nepoželjan u Hollywoodu. Zauvijek je označen kao zlostavljač žena i ovisnik o alkoholu i drogama. To će ga pratiti zauvijek”, kaže Stephens.