banja luka

Sudski izvršitelji popisuju imovinu: “Prostor prodala Republika Srpska”

FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL
Pripadnici MUP RS i sudska policija preuzela restoran Balkon

Danas nemamo vještaka da identifikujemo koliko ima kvadrata. Upoznao sam o svemu direktora policije, ministra MUP-a da se radi izvršenje nad imovinom Republike Srpske. Ako ja izgubim ovo Republika Srpska će morati nadoknaditi štetu jer je to prodala Republika Srpska”, rekao je Milaković

Sudski izvršitelji uz pomoć tehničkih lica preuzeli su cafe restoran Balkon u Banjoj Luci, i u toku je popis imovine, javlja novinar “Nezavisnih” sa lica mjesta.

Preuzimanje lokala od strane kompanije “Malbašić” odvijalo se uz prisustvo jakih policijskih snaga, a na mjestu događaja okupio se i veliki broj građana.

Riječ je o atraktivnom poslovnom prostoru od 360 kvadrata na tri etaže oko kojeg se više od dvije decenije sporila sa preduzećem “Krajina Borac”.

policija rs
FOTO: Pixsell
Ilustracija

Ovaj lokal prethodno je “Krajina Borac”, takođe uz asistenciju sudske policije, 2017. godine preuzeo od “Malbašić” kompanije.

Iako je prostor na osnovu pravosnažne sudske presude predao, vlasnik “Malbašić” kompanije Veselko Malbašić nije odustao pred Vrhovnim sudom RS je uspio da izdejstvuje odluku u svoju korist.

Zoran Milaković, vlasnik Krajina Borac kaže da se spor oko lokala vodi 22 godine. On je rekao da je prostor prodala Republika Srpska.

“Danas nemamo vještaka da identifikujemo koliko ima kvadrata. Upoznao sam o svemu direktora policije, ministra MUP-a da se radi izvršenje nad imovinom Republike Srpske. Ako ja izgubim ovo Republika Srpska će morati nadoknaditi štetu jer je to prodala Republika Srpska”, rekao je Milaković.

Andrej Došenović, pravnik u kompaniji Malbašić rekao je da je izvršenje završni čin.

Banja Luka: Policija izvršila deložaciju restorana “Balkon“
15.05.2023., Centar grada, Banjaluka (BiH) Pripadnici MUP RS i sudska policija je danas uz pomoc tehnickih lica preuzela restoran Balkon u centru Banjaluke zbog ovrhe koji je nalozio Osnovni sud. Preuzimanje imovine se odvijalo uz prisustvo velikog broje policajaca ali i gradjana koji su dosli da podrze poznatog banjaluckog biznismena Zorana Milakovica, dosadasnjeg vlasnika lokala, a prisutan je bio i Stojan Malbasic, takodje ugledni biznismen, koji je postao novi vlasnik prostora. U pitanju je spor koji se pred sudovima vodio vise od 22 godine.

“Svaka strana koja gubi ima pravo da kaže šta misli. Na zakonit način smo ušli u poslovni prostor”, rekao je Došenović.

On je rekao da su svi sudovi, uključujući Vrhovni sud i Ustavni sud BiH potvrdili da je pravno valjan ugovor o kupovini poslovnog prostora.

“Kroz niz postupaka dokazali smo da smo u pravu”, rekao je Došenović