Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

“Suha zima” u punom jeku, i narednih dana se očekuju “debeli minusi”

Sarajevska Velika aleja prekrivena bijelim prekrivačem
26.12.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Zima i snijeg u sarajevskoj Velikoj aleji. Prema podacima Federalnog hidrometeoroloskog zavoda ovo je najkasniji snijeg u sezoni u proteklih 20 godina. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura zraka danas će biti između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 2°C

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a nešto manje u centralnim i istočnim područjima.

Padavine neće biti obilne. Postepeno smanjenje oblačnosti očekuje se od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka kretate će se većinom između -10 i -5°C, na krajnjem jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 2°C.

U nedjelju će u Bosni veći dio dana pretežno oblačno. Povremeno može padati slab snijeg. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom umjerene jačine sjevernog smjera. Jak vjetar u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -6°C, na krajnjem jugu zemlje do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti na istoku Bosne u jutarnjim satima. Novo naoblačenje u noći na utorak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na krajnjem jugu zemlje do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C.