Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Šuhret Fazlić za Fokus: Ne želim biti dio nezakonitih odluka koje donosi Vlada FBiH

22/09/2015

Šuhret Fazlić direktor Agencije za privatizaciju FBiH podnio je ostavku jer, kako tvrdi, ne želi biti dio nezakonitih odluka vezanih za preduzeće Intera d.o.o. koje je osnovala Vlada FBiH.

–  Ova odluka Federalne vlade dodatno će usporiti proces vraćanja u posjed imovine iz pasivnog podbilansa u vlasništvo FBiH. Imajući to na umu, kao i vlastitu odgovornost u rukovođenju Agencijom i provođenju odluka Vlade FBiH, podnosim ostavku jer, ne slažući se sa ovakvim rješenjima, ja kao direktor ne želim biti prepreka u realizaciji Vladinih odluka, rekao je Fazlić za Fokus.

Fazlić je za Fokus, također, dodao kako je odluka koju je Vlada FBiH donijela  u suprotnosti sa zakonima države i entiteta.

Prema odluci Vlade FBiH, Intera će upravljati nepokretnom državnom imovinom van granica BiH, neperspektivnom vojnom imovinom, velikim brojem poslovnih prostora u FBiH.

unnamed

Šuhret Fazlić je četiri godine obnašao funkciju direktora Agencije za privatizaciju FBiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.