Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šukalo otkrio šta mu je zaprijetio Lukač u skupštinskom holu: Zaletio se da me udari

BiH

adam sukalo

Poslanik Adam Šukalo, koji djeluje u Klubu PDP-a, najavio je danas da više neće prisustvovati sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske u kojoj, kako je naveo, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač može prijetiti poslanicima.

– Ova skupština više nema nikakav legitimitet. Sramota me da sjedim u ovakvoj instituciji – ustvrdio je Šukalo, koji je sinoć u parlamentu imalo verbalni okršaj s ministrom Lukačem tokom rasprave o izvještaju u slučaju stradanja Davida Dragičevića.

Lukača se, navodi, ne plaši, ali smatra da nije čovjek za funkciju koju obavlja.

On tvrdi da mu je nakon sinoćnjeg verbalnog sukoba u sali NS RS Lukač prijetio u skupštinskom holu, te da je htio da se fizički obračuna s njim.

– Uz 10 članova obezbjeđenja Lukač se zaletio da me udari. Nastavio je sa prijetnjama da će me se sresti na ulici i to posebno kada okončam poslanički mandat. Tražio sam da razgovaramo u četiri oka kako bih smirio situaciju i nakon tog razgovora shvatio da Lukač nije za ovu, nego da neka druga institucija treba da rješava problem koji ima. On je opasan po okolinu i institucije – rekao je Šukalo na konferenciji za novinare.

Kaže da će ostati na glasanju kako bi podržao Izvještaj Anketnog odbora i jer je na to pozvao parlamentarce otac stradalog banjalučkog mladića Davor Dragičević.

Šukalo optužuje MUPRS-a da opstruiše istragu u ovom slučaju, a da je Skupština “upotrijebljena da se prikrije zločin nad ovim mladićem”.

On je dodao je i da su svu opstrukciju oko nesprovođenja istrage u slučaju smrti Davida Dragičevića vodili Dragan Lukač i Milorad Dodik.

Ukoliko mu se, ističe, nešto dogodi ili njegovoj porodici, za to će biti odgovoran ministar policije.

Okršaj u Skupštini RS-a: Svađu koju su započeli na sjednici nastavili u kafani