Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sunce izmamilo Sarajlije u šetnju

sarajevo-subota2

Nakon hladnih dana i niskih temperatura, danas je u bosanskohercegovačkoj prijestolnici Sarajevu sunčano vrijeme sa nešto višim temperaturama. Ulice Sarajeva su ispunjene Sarajlijama, ali i velikim brojem turista koji su odlučili sunčani prvi dan vikenda provesti vani.

sarajevo-subota

U krugu porodice ili prijatelja šetaju sarajevskim ulicama i parkovima. Ispunjena su i mjesta u baštama koje još uvijek rade. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH) navode da je prije podne u centralnim i istočnim područjima u BiH bilo pretežno oblačno i maglovito vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

U 11 sati su na Bjelašnici zabilježena -3 stepena Celzijusa. Najtoplije je u Mostaru i Neumu 17 stepeni. U Sarajevu je zabilježeno deset stepeni.

sarajevo-subota1

“Danas će većem dijelu BiH preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenuu oblačnost. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevna temperature zraka od 10 do 16, na jugu od 17 do 21 stepeni”, navode iz FHMZ-a.

Sutra se u sjevernim i sjeverozapadnim područjima BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. U ostalim područjima pretežno sunčano. Tokom dana postepeno naoblačenje sa zapada. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 17 do 23 stepena.

sarajevo-subota3

“U ponedjeljak ujutro i dio prijepodneva pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje u ostatku dana. Jutarnje temperature od 5 do 9, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 15 do 20, na jugu od 19 do 23 stepena”, naveli su iz FHMZ-a.

U utorak i srijedu se također očekuje pretežno sunčano vrijeme. U utorak u Bosni, prije podne sunčano, s maglom u kotlinama. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 15 do 20, na jugu od 19 do 23 stepeni dok je u srijedu u Bosni tokom prijepodneva s maglom ili sumaglicom.

sarajevo-subota4

“Jutarnje temperature od 5 do 9, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 15 do 20, na jugu do 22 stepeni”, dodaju iz FHMZ-a.