Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sutra obilne padavine u cijeloj zemlji

snijeg_sarajevo5

Sutra u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti obilnije padavine u cijeloj zemlji. Jake padavine od poslijepodnevnh sati i u noći na subotu. Krajem dana će doći do pada temperature zraka i kiša će u noći na subotu preći u snijeg ili susnježicu u većem dijelu zemlje, osim na jugu.

U većem dijelu Bosne se očekuje između 20 i 50 litara padavina po metru kvadratnom, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne od 30 do 70 litara po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine sa jakim udarima južnog i jugozapadnog smjera.

Od poslijepodnevnih sati vjetar postepeno mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 18°C.

U Sarajevu prije podne umjerena naoblaka. U drugoj polovini dana naoblačenje i poslije podne kiša. U noći na subotu očekuje se da kiša pređe u snijeg. Jutarnja temperatura zraka oko 7, a najviša dnevna oko 14°C.

Zbog velikih padavina i jakog vjetra izdato je narandžasto upozorenje za cijelu BiH.

U subotu u Hercegovini oblačno sa kišom. U Bosni prije podne sa snijegom ili susnježicom. U drugoj polovini dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jak, a u ostalim područjima umjerene jačine. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar u Bosni slab, u Hercegovini umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -7 i -2°C, na jugu zemlje od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 14°C.