Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Suše se šume u RS-u, Vlada formirala operativni tim

23/09/2015

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o sušenju šuma.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, pored već preduzetih mjera (terenski monitoring, uvođenje koranja i obrojčavanja kod napadnutih stabala četinara, aviotretiranje gubara i drugo), je formiralo „Operativni tim za zaštitu šuma“ od predstavnika resornog ministarstva, Šumarskog fakulteta i javnog preduzeća „Šume RS“ a.d. Sokolac.

Operativni tim je definisao sljedeće pravce djelovanja i aktivnosti u cilju rješavanja navedenih problema sušenja šuma: utvrđivanje površine i vrste drveća zahvaćene procesom sušenja; utvrđivanje uzročnika sušenja šuma; definisanje mjera borbe protiv uzročnika sušenja; predlaganje mjera za sanaciju nastalih oštećenja i monitoring nad realizacijom mjera i zdrastvenim stanjem šuma, saopćeno je večeras iz entitetske vlade.

Kako se precizira, “Operativni tim za zaštitu šuma” će izraditi akcioni plan kojim će biti razrađeni definisani pravci djelovanja, njihova implementacija i monitoring zdravstvenog stanja šuma.

Entitetska vlada usvojila je i informaciju o produženju Ugovora o uslugama zemaljskog opsluživanja na Aerodromu Banjaluka zaključenog između „Aerodroma RS“ a.d. Banja Luka i preduzeća „Air Serbia“.

Zaduženo je preduzeće „Aerodromi RS“ da, pod istim uslovima, a iz subvencije predviđene u Budžetu RS, finansira troškove aerodromskih i taksi usluga za liniju Beograd-Banja Luka-Beograd i u 2016. godini.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.