Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Suspendovana odluka o poskupljenju struje u RS-u

30/06/2015

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske (RS) danas je na vanrednoj sjednici u Trebinju odlučila da suspenduje, tj. odgodi od izvršenja ranije odluke i rješenja o poskuljenju struje u RS-u.

Odluka je suspendovana do tumačenja nadležnih da je ova komisija mogla donijeti odluku o poskupljenju struje, ako je većina njenih članova u tehničkom mandatu.

-Budući da u propisima kojim se definiše rad Regulatorne komisije nije precizno propisan način rada Regulatorne komisije u situaciji kada većini članova komisije istekne mandat, a nadležni organ nije donio odluku o imenovanju, Regulatorna komisija je, istovremeno, zatražila od nadležnih institucija tumačenje zakonskih odredbi o ovom pitanju – potvrdili su iz Regulatorne komisije.

Podsjećanja radi, Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske 11. juna je donijela odluku prema kojoj je od 1. jula predviđeno prosječno poskupljenje struje za kupce u sistemu javnog snabdijevanja od 8,1 posto, a prosječno povećanje cijena za kupce iz kategorije domaćinstva iznosilo bi 9,4 posto.

Komentari

1 Comment

  1. Jasmin Fazlinovic

    30/06/2015 at 18:42

    Kako sad kupiti socijalni mir ?

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.