Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Susret Ajnadžića i Bandića: Prijateljstvo Zagreba i Sarajeva na zavidnom nivou

BiH

zagreb_posjeta 1

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić posjetio je Gradsku upravu Grada Zagreba gdje ga je ugostio gradonačelnik Milan Bandić sa saradnicima, koji je naglasio da je prijateljstvo dva grada, Zagreba i Sarajeva, na zavidnom nivou, te da zagrebačka Gradska uprava stoji na raspolaganju za razmjenu iskustava u svim područjima.

– Grad Zagreb želi širiti prijateljstvo i dobrosusjedske odnose s Bosnom i Hercegovinom i njezinim glavnim gradom. Uvjereni smo da BiH čeka sličan europski put kao onaj što ga je prošla Hrvatska prije nekoliko godina. Želimo da naše dobre prakse i iskustva na tom putu budu vodilja za Sarajevo i za cijelu BiH – istaknuo je Bandić.

Zahvaljujući domaćinima na lijepim riječima, načelnik Ajnadžić je objasnio da delegacija Općine Centar želi iskoristiti posjetu hrvatskoj metropoli da bi prikupili što više iskustava, naročito u području pripreme, planiranja i provedbe projekata za korištenje fondova Europske unije, te u području partnerstva u IPA programu prekogranične suradnje.

– Stvaranjem partnerskih odnosa između gradova omogućava se brz transfer znanja i iskustava. Budućnost Evrope je u saradnji gradova i unapređenju njihovih, prije svega ekonomskih i kulturnih odnosa, koji će rezultirati većom kvalitetom života njihovih građana – istaknuo je Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.