Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dojava o otmici djeteta u Banjoj Luci digla policiju na noge

romi

Trojica mlađih Roma ugurali su na silu četvorogodišnje dijete u audi „A7“ i velikom brzinom automobilom se udaljili u nepoznatom pravcu.

Ovako je glasila uznemirujuća dojava koju su prošle sedmice primile sve policijske patrole na teritoriji Banje Luke, nakon čega je uslijedila munjevita potjera za misterioznim vozačem ulicama grada, piše EuroBlic.

U trenucima koji će uslijediti, policija je u rekordnom vremenu uspjela locirati automobil i sumnjivog vozača i to u banjalučkom naselju Veseli brijeg, te uspješno riješiti slučaj bez posljedica.

– U dojavi koja je upućena 18. decembra ove godine u popodnevnim satima se preciziralo da su Romi starosti oko 30 godina i da su u automobil „A7“ nasilno uvukli dijete koje je u rukama držalo igračku. Gotovo iste sekunde sve raspoložive patrole su krenule u akciju traženja sumnjivog automobila, odnosno vozača i saučesnika, ispričao je izvor EuroBlica iz Policijske uprave Banja Luka.

Olakšavajuća okolnost bila je ta što je kako saznaje Euro Blic policija imala i dio registarskih tablica luksuznog automobila u kojem je odvezeno dijete.

– Niko sa sigurnošću nije znao da li se radilo o otmici, ali je ovakva informacija došla od građana i nikome nije padalo na pamet da je prepusti slučaju, jer se radilo o djetetu – objasnio je izvor iz policije.

Zahvaljujući brzoj reakciji banjalučka policija uspjela je locirati automobil i njegovog vlasnika, nakon čega je uslijedilo olakšanje, jer se ispostavilo da se nije radilo o otmici, već o nesporazumu, odnosno pretjeranom strahu kod građana.

– Nakon kraće potrage, policija je uspjela pronaći automobil audi „A7“ i njegovog vlasnika i to u banjalučkom naselju Veseli brijeg, a nakon razgovora utvrđeno je da se nije radilo o otmici, već da je u pitanju dijete vlasnika automobila kojem se očigledno nije svidjelo što mora napustiti igru i krenuti kući, objasnio je izvor EuroBlica.

Dodaje kako su građani vjerovatno bili uznemireni kada su vidjeli da uplakano dijete ulazi u automobil, nakon čega su tu uzneirenost prenijeli i na policiju.

– Ovo je bilo poput neke vrste policijske vježbe u realnom vremenu u kojoj je policija pokazala da je spremna odgovoriti i na ovakve zadatke. Sreća je naravno što se nije radilo o otmici, već uzbuni koja je vrlo lako mogla biti stvarna, zaključio je izvor EuroBlica iz Policijske uprave Banja Luka.