Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Susret Izetbegovića i Gojković: Odnosi BiH i Srbije stabilni

BiH

bakir i maja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas predsjednicu Narodne skupštine Republike Srbije Maju Gojković.

Izetbegović je zaželio dobrodošlicu predsjednici Narodne skupštine Republike Srbije, istakavši da je održavanje dobrih bilateralnih odnosa BiH sa susjednim zemljama u samom vrhu prioriteta bh. vanjske politike.

Sagovornici su ocijenili da su odnosi BiH i Republike Srbije stabilni i da je bilateralna saradnja dviju zemalja dobra i otvorena, a prilog tome je ostvarena dinamična razmjena službenih posjeta najviših i visokih dužnosnika u proteklom periodu.

Obje države su opredjeljene za razvijanje politike dobrosusjedstva na načelima uzajamnog uvažavanja i poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta, a otvorena pitanja treba rješavati u konstruktivnom dijalogu pri budućim bilateralnim aktivnostima na političkom i ekspertnom nivou, ocijenili su sagovornici, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Ukupne odnose BiH i Srbije vide iznimno važnim za cjelokupnu pozitivnu atmosferu u regiji i pozicioniranju ove regije kao sigurnog prostora za strana ulaganja.

Sastanku je uime člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića prisustvovala savjetnica Mira Pekić, a uime člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovao je savjetnik Igor Planinić.