Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vijeće ministara bih

Susret predsjedavajućeg Zvizdića sa ambasadorima Francuske i Njemačke

Zvizdic-Rousson 13-03-19 001

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadori Rousson i Hohmann suglasni su da su bileteralni odnosi Bosne i Hercegovine s Francuskom i Njemačkom dobri i da procesi, u ekonomskom smislu, idu u pozitivnom smjeru, te da je važno raditi na daljnjem provođenju reformi

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je danas, u odvojenim susretima, ambasadora Republike Francuske u BiH Guillaumea Roussona i ambasadoricu SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann i informirao ih o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH, kao i glavnim vanjsko-političkim ciljevima BiH, a to su evropske i NATO integracije.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadori Rousson i Hohmann suglasni su da su bileteralni odnosi Bosne i Hercegovine s Francuskom i Njemačkom dobri i da procesi, u ekonomskom smislu, idu u pozitivnom smjeru, te da je važno raditi na daljnjem provođenju reformi.

Ambasador Rousson je rekao da Francuska podržava stav da zemlje zapadnog Balkana svoju budućnost trebaju da vide u Evropskoj uniji i da je provođenje reformi ključ za bržu realizaciju tog cilja.

Ambasadorica Hohmann je istaknula da Njemačka u potpunosti podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH i da zadržava poznati stav kad je u pitanju Bosna i Hercegovina, da je arhitektura granica zapadnog Balkana završena.

– Razgovarali su i o formiranju vlasti i suglasili se da je neophodno što prije uspostaviti stabilnu vlast koja će, na osnovi zakona, provoditi reforme i omogućiti ispunjavanje integracijskih procesa BiH – saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.