Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Susret premijera Novalića i ambasadora Lakića

novalic-lakic

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić susreo se danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, sa ambasadorom Crne Gore u BiH Milanom Lakićem.

Bosna i Hercegovina i Crna Gora, složni su sagovornici, imaju odlične odnose, te je današnji razgovor bio usmjeren na unapređenje zajedničkih interesa. Prvenstveno, na mogućnost razvoja privredne saradnje koja se, prema riječima premijera i ambasadora, nalazi u poboljšanju saobraćajne komunikacije između naših zemalja, što predstavlja realan cilj ukoliko bude uložen zajednički napor u njegovo ostvarenje.

Bolji putevi bi, pored privrede, značajno utjecali i na povećanje broja bh. turista u Crnoj Gori, ali i broja Crnogoraca koji bi posjetili Bosnu i Hercegovinu.

Ambasador Lakić je izvijestio premijera Novalića o prioritetima Crne Gore na regionalnom nivou, te o fazama njenih integracija u NATO i EU. Zajednička historija, te sadašnja iskustva BiH i CG u ovim integracijama bit će značajna za razvoja demokratije i bolji standard građana u cijelom regionu.

Nastupna posjeta ambasadora Lakića je nastavak dobrosusjedskih i unapređenje ekonomskih odnosa naših zemalja.