Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon evakuacije

Sutka Selimović Albarawy iz Kaira: Recite nam šta se dešava, ovako mi ne možemo

Sutka Selimović Albarawy
Foto: Screenshot/FTV

Sutka Selimović Albarawy iz Kaira za FTV je govorila o problemu evakuacije do BiH i razdvajanju porodica zbog procedura koje bh. vlasti jos nisu završile

Evakuisani bh. državljani i njihovi srodnici i dalje čekaju odobrenje za ulazak u BiH. Rok od 72 sata, koliko mogu provesti u tranzitnom području u Egiptu ističe večeras, javlja Federalna.ba.

Na potezu Vijeće ministara BiH, sjednica, vanredna zakazana, pa prolongirana. Jedinu tačku dnevnog reda – Prijedlog Odluke o odobravanju ulaska u Bosnu i Hercegovinu pod posebnim uslovima državljanima Palestine koji su srodnici državljana Bosne i Hercegovine razmatrat će u toku dana.

Ministar vanjskih poslova na svom Facebook profilu navodi da je još šest državljana Bosne i Hercegovine evakuirano iz Gaze u Egipat i da svi zajedničkim naporima neprestano rade na njihovom dolasku u BiH.

U međuvremenu, Sutka Selimović Albarawy iz Kaira za FTV je govorila o problemu evakuacije do BiH i razdvajanju porodica zbog procedura koje bh. vlasti jos nisu završile.

„Još jednom želim da se zahvalim bosanskoj ambasadi što su napravili za nas, što su nas izvukli iz smrti. Želim da se zahvalim i Državi Katar što su osigurali da smo u hotelu da se opustimo i dođemo sebi i dođemo u BiH. Ali šta je problem. Nas je 36, nadali smo se da ćemo za 72 sata da izađemo iz Egipta i idemo u BiH“, kaže ona.

Navodi i da ih je potresla vijest da 14 njih izlazi, a ostali, kako kaže, idu u neki drugi let.

„Ide pola porodice, a pola ostaje. U mojoj porodici ide moja kćerka Dalila, a njena djeca ostaju tu. Ja izlazim, a ostavljam svoju djecu i unučad. To nas je jako šokiralo. Svi smo se digli na noge, rekli smo da neće niko da izlazi. Nakon toga rekli su da će se promijeniti planovi. Iz ambasade su nam rekli da će biti rješenje da izlazimo svi skupa, ali nam još niko ništa ne govori“.

Svi se pitamo šta će biti s nama, kazala je.

„Recite nam šta se dešava da znamo da se smirimo. Ovako mi ne možemo“, poručila je.