FHMZ

Sutra i prekosutra oblačno s kišom, od četvrtka sunčano vrijeme

setnja-sarajevo- vremenska-sunce (2)

U Sarajevu danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom prijepodneva je povremeno moguća slaba kiša, dnevna temperatura oko 25 stepeni Celzijusa

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Danas će u zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno. Tokom dana povremena kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i dijlelovima centralne i istočne Bosne. Vjetar umjeren povremeno sa jakim udarima jugozapadni, dnevna temperatura zraka od 22 do 28 stepeni Celzijusa, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), javlja Anadolu Agency (AA).

Temperature zraka u osam sati (°C): Bjelašnica sedam; Sanski Most osam; Banja Luka, Zenica 10; Tuzla, Zvornik 12; Ivan Sedlo, Jajce 13; Gradačac 15; Livno, Široki Brijeg 16; Bihać, Grude, Mostar 17; Bugojno 18; Sokolac 19; Sarajevo 20; Trebinje 22; Neum 24; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za sedam hPa je niži od normalnog i lagano opada.

U Sarajevu je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom prijepodneva je povremeno moguća slaba kiša. Dnevna temperatura oko 25 stepeni.

U utorak se u ranim jutarnjim satima očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima u Hercegovini, sjevernim, istočnim i u dijelovima centralne i zapadne Bosne. Tokom prijepodneva još ponegdje na jugu može biti slabih lokalnih pljuskova. U ostatku dana, uglavnom, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 20 do 26 stepeni.

U srijedu oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Jutarnja temperatura od osam do 14, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 stepeni.

U četvrtak nešto povoljnije vremenske prilike, očekuje se pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama prije podne sa maglom ili niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od pet do 10, na jugu do 18, a dnevna od 16 do 22 stepena.

U petak se također očekuje sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle ili niske naoblake. Jutarnja temperatura od šest do 12, na jugu do 15, a dnevna od 18 do 24 stepeni.