Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska

Sutra nas čeka pravi ljetni dan

sarajevo (1)

U Sarajevu će biti sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 2, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno sunčano. Vjetar slab, prijepodne istočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na zapad i jugozapad.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 0 i 5, na jugu BiH do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka će iznositi između 19 i 25 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 2, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

Poboljšanje vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura tokom petka, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti.

Više svježine tokom jutra i večeri također će omogućiti mirniji san, saopćeno je i Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U BiH danas je bilo sunčano.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica -2, Sokolac 14, Ivan -sedlo 15, Trebinje 17, Bugojno, Jajce, Neum, Sarajevo i Srebrenica 18, Drvar, Livno i Tuzla 19, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Sanski Most i Zenica 20, Banja Luka, Široki Brijeg, Stolac i Zvornik 21, Grude i Mostar 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.