BiH

Srednjobosanski Kanton

Sutra otvorenje zimske sezone na Vlašiću

20/12/2018

Iz Turističke zajednice SBK ističu da posjetitelje na Vlašiću, do 23. decembra, očekuje najveći ski opening ove zime u BiH

Zimska turistička sezona u Srednjobosanskom kantonu bit će službeno otvorena sutra na Vlašiću, a ukupno sedam ski centara u toj općini će i ove zime, posjetiteljima ponuditi više od 50 kilometara uređenih skijaških staza, javlja Fena.

Iz Turističke zajednice SBK ističu da posjetitelje na Vlašiću, do 23. decembra, očekuje najveći ski opening ove zime u BiH, uz mnoštvo sadržaja, kao što su besplatan grah, kuhano vino i čaj, druženje s Djeda Mrazom, te igre bez granica.

– Ljubitelje zimskih sportova i dobre zabave i ove zimske turističke sezone na Vlašiću očekuju brojni vrhunski doživljaji prilagođeni svim generacijama. Zanimljiv sportsko-rekreativni program i gostovanje najpopularnijih regionalnih glazbenih zvijezda, u okviru manifestacije “Šankanje”, osigurat će nezaboravan provod na planini – kazao je direktor Turističke zajednice Miroslav Matošević.

U Turističkoj zajednici ističu da su prema broju posjeta i destinacija, među prvima u oblasti turizma u BiH, te se nadaju još uspješnijoj zimskoj sezoni od prethodne.

– Srednjobosanska skijališta postala su veoma konkurentno zimsko odredište, a trudimo se da u svakoj sezoni unaprijedimo i obogatimo turističke sadržaje na svih sedam ski centara na ovom području – dodao je Matošević.

Kao osobito zanimljiv skijaški centar, koji se odlikuje kvalitetnom infrastrukturom i ponudom, Matošević je izdvojio ski centar Raduša, u blizini Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

– Snježna čarolija ovdje se dugo zadržava, a dodatnu čar za uživanje u predivnim planinskim zimskim prizorima pruža i pogled s terase restorana koji se nalazi na 1.707 metara nadmorske visine. Na skijalištu je moguće iznajmiti skijašku opremu i angažirati instruktore škole skijanja. Putevi su očišćeni i prohodni, a trenutno ima 90 cm snijega – kazao je Matošević.

Ski centar “Raduša” raspolaže sa sedam staza, te pet ski liftova, a Matošević je pozvao sve ljubitelje snježnih avantura da u subotu dođu na otvaranje skijaških staza.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.