srebrenik

Sutra ponovno brojanje glasačkih listića sa četiri biračka mjesta

izbori20 (1)

Ponovna brojanja će početi sutra u 15 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine je večeras na 103. i 104. hitnoj sjednici donijela Naredbu po službenoj dužnosti Glavnom centru za brojanje, kojom se nalaže brojanje glasačkih listića i utvrđivanje rezultata izbora po prijedlogu glavnog kontrolora na biračkim mjestima 049A017, 049A018A, 049A018B i 049A028 u Osnovnoj izbornoj jedinici Srebrenik za gradsko vijeće po političkim subjektima.

Ponovna brojanja će početi sutra u 15 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra), saopćila je Centralna izborna komisija BiH.

Naredba će biti objavljena na web-stranici te komisije i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

U skladu s članom 5.31 Izbornog zakona BiH, kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati i kandidat s liste pripadnika nacionalnih manjina koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.