Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sutra sunčano, pred kraj dana mogući pljuskovi s grmljavinom

BiH

vrijeme

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme.

Tokom poslijepodneva, uz umjeren porast naoblake, očekuju se lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. U sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne i na jugu Hercegovine bez padavina. Vjetar će biti slab, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostalim područjima istočni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 9 do 14, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 24 do 30 stepeni.

U Sarajevu će sutra biit pretežno sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva je moguć pljusak kiše. Jutarnja temperatura oko 11, a dnevna oko 26 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U centralnim i istočnim područjima Bosne je registrovana grmljavina.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Bihać 21, Ivan-sedlo, Sanski Most, Sokolac 22, Banja Luka, Gradačac, Livno 23, Neum, Prijedor 24, Doboj, Srebrenica 25, Bijeljina, Bugojno, Sarajevo, Tuzla 26, Goražde, Zenica 27 i Mostar 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.