Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na koga može Sarajevo u Ligi prvaka?

sarajevo titula (5)

Klub sa Koševa je osam godina čekao na novu titulu, a nakon osvajanja Premijer lige BiH, Sarajevo će biti bh. predstavnik u Ligi prvaka, tačnije 2. pretkolu, gdje neće biti nositelji, zbog nešto slabijeg koeficijenta.

Žrijeb za utakmice 2. pretkola Lige prvaka bit će obavljen 22. juna, a prvi mečevi će biti odigrani 14. i 15. jula, dok su revanši na rasporedu sedam dana kasnije.

[pull_quote_left]U Sarajevu ne bi imali ništa protiv kada bi za protivnika u 2. pretkolu dobili neku ekipu iz Skandinavije, tačnije prvaka Finske HJK Helsinki, dok bi najgore prošli sa Steauom i Celticom. Također, ne bi bilo loše izbjeći ni klubove koji dolaze iz susjedstva – Dinamo ili Partizan[/pull_quote_left]

Mogući protivnici našeg prvaka, tako bi mogli biti Steaua Bukurešt (Rumunija), Celtic (Škotska), APOEL (Kipar), BATE Borisov (Bjelorusija), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Ludogorets Razgrad (Bugarska), Maribor (Slovenija), Maccabi Tel Aviv (Izrael), Partizan (Srbija), Malmo (Švedska), Qarabag (Azerbejdžan), HJK Helsinki (Finska), Molde (Norveška), Midtylland (Danska), te ekipa iz poljske Ekstraklasa, gdje se za naslov prvaka bore Lech Poznan i Legia iz Varšave.

U Sarajevu ne bi imali ništa protiv kada bi za protivnika u 2. pretkolu dobili neku ekipu iz Skandinavije, tačnije prvaka Finske HJK Helsinki, dok bi najgore prošli sa Steauom i Celticom. Također, ne bi bilo loše izbjeći ni klubove koji dolaze iz susjedstva – Dinamo ili Partizan, prenosi Goal.com.

U trećem pretkolu nalaze se već Basel, Red Bull Salzburg i Victoria Plzen, a tu će se kvalifikovati još 17 klubova, koji će stići iz 2. pretkola.

Klubovi sa kojima Sarajevo neće moći igrati u 2. pretkolu su: Videoton, Skenderbeu, Ventspils, Dila Gori, Trenčin, Žalgiris, Astana, Milsami Orhei, Rudar Pljevlja, Vardar, Stjarnan, Fola Esch, Dundalk i Hibernians.