Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Dan bijelih traka obilježen i u Zagrebu (FOTO)

31/05/2015

Na Trgu bana Jelačića obilježen je Dan bijelih traka vezanjem bijele vrpce i dijeljenjem letaka koji građane informiraju o zbivanjima koja su se dogodila u Prijedoru na današnji dan 1992. godine.

Na glavnom gradskom trgu iza podneva skupilo se preko stotinjak građana kako bi obilježili Dane bijele trake.

Sam događaj je organiziralo Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba na čelu sa predsjednikom Kemalom Bukvićom, a organizaciji se pridružio i Grad Zagreb ustupanjem štanda na kojem su mladi aktivisti razvili plakat sa nazivom događaja.

Mirveta Mrkalj-Durben, autorica knjige „Mama, ovdje ima svjetla“ koja je bila svjedok događanja u Prijedoru 1992. godine, poručila je kako joj je drago da su se ljudi okupili u znak sjećanja na vrijeme kada su, rekla je, „zločinci bijelim trakama označavali svoje mete i od naših života napravili tragediju“.

„Ovdje smo da se poklonimo svim 3.176 žrtava iz Prijedora, a nadam se da će sljedeće godine broj okupljenih biti još i veći“, kazala je Mrkalj-Durben.

Na Trg bana Jelačića došao je i Dženan Ramić iz Prijedora koji se školuje u Zagrebu.

„Ovo obilježavanje u Zagrebu kao u jednoj od svjetskih metropola mnogo znači nama, stanovnicima Prijedora jer znamo da nismo sami i da drugi podupiru naše obilježavanje ovog događaja i gradnju spomenika koju nam vlasti ne odobravaju“, izjavio je Dženan.

Dan bijelih traka u Zagrebu proteklog tjedna obilježen je i predstavljanjem knjiga i okruglim stolom na ovu temu u prostorima Islamske zajednice i Novinarskog doma, piše Anadolu Agency.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.