Sutra u BiH magla i niska oblačnost, u srijedu moguće padavine

sarajevo magla 2

U centralnim i istočnim područjima Bosne sutra će preovladavati magla i niska oblačnost. U ostatku BiH bit će sunčano.

Vjetar će biti slab, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu i lokalno na sjeveru od 3 do 8 stepeni. Dnevna temperatura zraka od 5 do 11, na jugu i sjeveru zemlje od 10 do 16 stepeni. U mjestima s dugotrajnom maglom od -3 do 3 stepena.

U BiH će u utorak, 29. decembra biti pretežno sunčano. Po kotlinama centrale, istočne i sjeverne Bosne će preovladavati magla i niska oblačnost. Do kraja dana i u večernjim satima u Bosni doći će do postepenog naoblačenje sa sjevera.

Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu od 2 do 7 stepeni. Dnevna temperatura zraka od 3 do 9, na jugu od 11 do 17 stepeni.

U Bosni će u srijedu, 30. decembra biti pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Ponegdje u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne je moguć povremen slab snijeg ili slaba kiša.

Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevna -1 do 3, na jugu od 8 do 13 stepeni.

U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni u četvrtak, 31. decembra bit će pretežno vedro. U ostatku BiH bit će oblačno vrijeme.

Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od -2 do 2, a dnevna -3 do 1, na jugu od 5 do 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH