Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sutra u BiH pretežno oblačno

snijeg u zenici

Sutra se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne sa slabim snijegom. Poslijepodne i u večernjim satima snijeg se očekuju u većem dijeli Bosne. U Hercegovini bez padavina. Padavine uglavnom slabog intenziteta. Vjetar, prijepodne, slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Poslijepodne i u večernjim satima umjeren do jak, u Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni s olujnim udarima. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu od 1 do 5, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 4 do 9 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Snijeg je očekuje uglavnom poslijepodne i u večernjim satima. Padavine slabog intenziteta. Poslijepodne i u večernjim satima očekuje se jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperature zraka između -4 i -1 °C.

Danas je našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom. Na planinama i ponegdje u sjeverozapadnoj Bosni sa snijegom.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica -3, Bihać 0, Banja Luka, Drvar, Prijedor, Sanski Most, Tuzla 2, Gradačac, Jajce 3, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Ivan Sedlo, Kupres, Sokolac, Zvornik 4, Srebrenica, Zenica 5, Livno, Sarajevo 7, Mostar, Trebinje 9, Stolac 11, Neum 12, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.