Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vakcinisani u aprilu

Sutra u Zetri počinje revakcinacija građana AstraZenecom

Sarajevo: Građani u Zetri, ali i ispred nje, čekaju dolazak cjepiva
18.05.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U sarajevskoj dvorani Zetra jutros je trebalo biti nastavljeno cijepljenje gradjana Kantona Sarajevo starijih od 75 godina. Trenutno je u dvorani vise od 150 ljudi koji cekaju da dodje cjepivo u 12 sati. Ispred dvorane su takodjer grupe ljudi. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U slučaju da ne dobiju termin za revakcinaciju putem Informacionog sistema ZZO-a, pozivamo ih da dođu u Zetru na dan koji je, prema navedenom planu, određen za njihovu revakcinaciju

Revakcinacija građana vakcinama Astazeneca počet će sutra u Zetri. Građani će biti pozivani putem informacionog sistema Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, te se mole da se striktno pridržavaju termina iz poziva.

Kako je najavio koordinator za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo Ademir Spahić, sutra, u srijedu, 7. jula, bit će revakcinisani građani koji su prvu dozu te vakcine primili 21. aprila.

Od četvrtka, 8. jula, revakcinacija AstaZenecom će se izvoditi prema planu:
– 8. jula revakcinacija građana koji su prvu dozu vakcine primili 22. aprila,
– 9. jula revakcinacija građana koji su prvu dozu vakcine primili 23. aprila,
– 10. jula revakcinacija građana koji su prvu dozu vakcine primili 24. aprila,
– 11. jula revakcinacija građana koji su prvu dozu vakcine primili 25. aprila i
– 12. jula revakcinacija građana koji su prvu dozu vakcine primili 26. aprila.

– U slučaju da ne dobiju termin za revakcinaciju putem Informacionog sistema ZZO-a, pozivamo ih da dođu u Zetru na dan koji je, prema navedenom planu, određen za njihovu revakcinaciju – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.