Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Svađa u Klubu državnih zastupnika SDA: Sarajlić krenuo daviti Ahmetovića

30/06/2015

Na današnjoj sjednici Kluba zastupnika SDA, održanoj u pauzi zasjedanja Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH došlo je prvo do verbalnog okršaja, a potom je Asim Sarajlić i fizički nasrnuo na Sadika Ahmetovića.

Sve je krenulo na sjednici kada se glasalo o tački dnevnog reda reformska agenda koju je predložio Nikola Špirić. Kako nije bilo saglasnosti zastupnika, napravljena je pauza.

Zastupnici SDA su se povukli u svoje prostorije, gdje su nastavili razgovarati o današnjoj sjednici Parlamenta.

No, otvorene su i neke druge teme, Kongres SDA, izbor rukovodstva, te je u jednom trenutku Ahmetović rekao Sarajliću kako mu je više dosta priče o Bakiru Izetbegoviću i Dževadu Mahmutoviću.

Sarajlić je tada skočio, prišao Ahmetoviću i uz riječi „nemoj ti meni na moga predsjednika i ko si ti da govoriš o mom predsjedniku“ počeo ga daviti.

Kako Patria saznaje Klub zastupnika SDA, inače, ne održava sjednice na kojima bi se dogovarao zajednički nastup o tačkama dnevnog reda, te je vjerovatno i to jedan od razloga zbog kojeg je izbila svađa.

Podsjećanja radi, četvorica zastupnika SDA Šemsudin Mehmedović, Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Senad Šepić poslali su jasnu poruku početkom ovog mjeseca da svoje aktivnosti unutar državnog Parlamenta neće podrediti željama predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, te da će glasati za sve što je isključivo u interesu države i građana BiH.

Komentari

1 Comment

  1. AV AV

    30/06/2015 at 21:10

    SDA je skup najgoreg sljama u BiH. Konobari, lazni defektolozi, propale hodze kroje politiku i hoce da prave drzavu. Fuj, uvreda za pamet.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.