Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Almir Čehajić Batko

“Svaki mladi čovjek koji je ovdje došao je jedna najbolja priča na svijetu”

batko cehajic

Povod za ovaj protest je negodovanje zbog jučerašnjih šokantnih informacija o tretmanu prema štićenicima Zavoda Pazarić

Stotine građana okupilo se na protestu ispred zgrade u kojoj je sjedište Vlada FBiH u Sarajevu nakon jučerašnjih informacija o dešavanjima u Zavodu za zbrinjavanje mantalno invalidne djece i omladine u Pazariću.

Povod za ovaj protest je negodovanje zbog jučerašnjih šokantnih informacija o tretmanu prema štićenicima Zavoda Pazarić.

“Ja mislim da svaki ovaj mladi čovjek koji je sad ovdje došao je jedna najbolja priča na svijetu. Ovo je nukleus nečega što će se sigurno u narednom vremenu zvati jedna lijepa, normalna, kvalitetna i najljepša zemlja na svijetu Bosna i Hercegovina”, rekao je Almir Čehajić Batko direktor humanitarne nevladine organizacije “Otvorena mreža”.

Buru u javnosti izazvalo je obraćanje zastupnice Naše stranke u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Sabine Ćudić koja je izjavila da u toj ustanovi vladaju nehumani uvjeti u tretmanu prema štićenicima, posebno bolesnoj djeci. POkazala je snimke prema prema kojima su neka od djece vezana za namještaj i radijatore. Sabina Ćudić je za nedovoljnu kadrovsku i stručnu kapacitiranost Zavoda okrivila prethodnu upravu, Nadzorni i Upravni odbor te ustanove, čiji su neki članovi i sad na pozicijama.

Ogorčeni građani ispred Vlade FBiH: “Uhljebi šta nam radite!” (FOTO/VIDEO)