Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije na slike iz Zavoda Pazarić

Karić: Svjedoci smo kako se ova država ponaša prema našoj djeci

Karic

Ova zadnja stvar koja se pojavljuje u javnosti samo potvrđuje da ovu vlast jedino interesuju javne nabavke i finansijska sredstva, a za građane nikad nisu previše marili”, rekao je Eldin Karić, čelni čovjek antikorupcijske mreže ACCOUNT

Burne reakcije građana, ali i brojnih organizacija izazvali su snimci i fotografije iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine “Pazarić”, koje je javnosti predstavila zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić.

Nakon cjelodnevnog protesta pred zgradom Federalnog parlamenta i sinoćnjih okupljanja ispred sarajevske Vijećnice, novi protesti počeli su i danas ispred Federalne vlade.

“Sve ono o čemu godinama pričamo materijalizuje se kroz ovakve stvari. Teško je pričati da mi ovo nismo znali, jer smo svi mi ovo na neki način znali. Svjedoci smo kako se ova država ponaša prema nama i prema našoj djeci. Ova zadnja stvar koja se pojavljuje u javnosti samo potvrđuje da ovu vlast jedino interesuju javne nabavke i finansijska sredstva, a za građane nikad nisu previše marili”, rekao je Eldin Karić, čelni čovjek antikorupcijske mreže ACCOUNT.

Građani protestuju zbog tretmana djece u Zavodu Pazarić (FOTO/VIDEO)