Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vijeće ministara bih

Sve spremno za sjednicu Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje BiH – EU

vijece ministara bih
Foto: Harun Muminović/FENA

Prethodno je Vijeće ministara BiH usvojilo Informaciju Stalnog izaslanstva Bosne i Hercegovine u okviru Vijeća zа stabilizaciju i pridruživanje Bosna i Hercegovina – EU u vezi s ovim sastankom

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je Poziciju Bosne i Hercegovine о procesu stabilizacije i pridruživanja za 5. sastanak Vijeća zа stabilizaciju i pridruživanje BiH – EU, koji će biti održan 19. jula u Bruxellesu.

Pozicija BiH, u koju su uvršteni komentari i sugestije izneseni u okviru Kolegija za evropske integracije koji je danas usvojio ovaj dokument, snažno naglašava strateško opredjeljenje Bosne i Hercegovine za punopravno članstvo u Europskoj uniji, nakon dobivanja statusa kandidata.

Na sjednici je dana suglasnost na predloženi sastav izaslanstva BiH za 5. sastanak, koje će predvoditi predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto. U izaslanstvu će, među ostalim, biti zamjenik predsjedavajuće i ministar obrane BiH Zukan Helez, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, uz predstavnike Ministarstva vanjskih poslova, Direkcije za evropske ingreacije i Misije BiH pri Evropskoj uniji.

Prethodno je Vijeće ministara BiH usvojilo Informaciju Stalnog izaslanstva Bosne i Hercegovine u okviru Vijeća zа stabilizaciju i pridruživanje Bosna i Hercegovina – EU u vezi s ovim sastankom.