osude sa svih strana

Svetlana Cenić postavila tri pitanja Miloradu Dodiku, odgovor se još čeka

dodik brnabic

Dodik je iz njemu znanih razloga ušao u obračun sa nezavisnim medijima, nevladinim organizacijama, inostranim ambasadama, a počeo je otvoreno prijetiti i pripadnicima LGBT populacije

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik posljednjih dana, reklo bi se, usiljenim tempom šokira civilizirani svijet.

Dodik je iz njemu znanih razloga ušao u obračun sa nezavisnim medijima, nevladinim organizacijama, inostranim ambasadama, a počeo je otvoreno prijetiti i pripadnicima LGBT populacije.

Tokom nastupu za TV K3 sada je poručio da će u narednim mjesecima Narodna skupština RS donijeti zakon kojim će pripadnicima LGBT organizacija zabraniti pristup, vrtićima, školama, fakultetima…

U posljednje vrijeme sve se glasnije šuška kako je Dodik izgubio podršku Aleksandra Vučića i njegove ekipe, kao i da je postao veliki problem za Srbiju, a sve u svjetlu dešavanja oko Ukrajine, s obzirom da Dodik otvoreno podržava ruskog diktatora Vladimira Putina koji godinu dana provodi brutalnu agresiju na susjednu Ukrajinu u kojoj je ruska vojska u zločinačkom pohodu pobila na hiljade ljudi i sravnila sa zemljom cijele gradove.

Prvi čovjek SNSD-a i Republike Srpske je u istom intervju u jednom trenutku poručio;

“Ja nemam ništa protiv njih, osim toga da meni ne prilaze”.

Nije mali broj onih koji su izjavu povezali upravo sa lošim rejtingom Dodika kod vladajućih u Beogradu, a među kojima je i Ana Brnabić, srbijanska premijerka, inače pripadnica LGBT populacije s kojom se lider SNSD-a ranije često srdačno susretao.

U moru reakcija, mahom osuđujućih, na Twitteru se oglasila i ekonomistica Svetlana Cenić sa tri jednostavna, ali za Dodika vjerovatno brutalno teška pitanja.

“Povodom Dodikove najave da će LGBT biti zabranjen pristup školama i vrtićima, pitam sledeće:

-Ko će testirati da li jesu ili nisu? On lično i članovi partije?

-Je li to neće moći da se školuju i studiraju?

-Je li to Ana Brnabić neće moći u posetu obrazovnim ustanovama i vrtićima?”, napisala je Cenić na Twitteru.