Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na groblju bare

Svetozar Pudarić sahranjen u Sarajevu

svetozar pudaric – sahrana

Brojni prijatelji, suborci i kolege oprostili su se od Pudarića

Svetozar Pudarić, bivši istaknuti član SDP-a i bivši potpredsjednik Federacije BiH, sahranjen je danas na gradskom groblju Bare u Sarajevu.

Od Pudarića su se oprostili članovi porodice, komšije, prijatelji i saradnici.

Pudarić je u posljednje vrijeme bio teško bolestan i borio se s karcinomom.

Preminuo je 9. marta u 61. godini.

U sali Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas je održana i komemoracija povodom njegove smrti.

Brojni prijatelji, suborci i kolege oprostili su se od Pudarića.

“Pudarić je otkrivao ljudsku stranu socijaldemokratije. Politika je za njega bila rad s ljudima i on je SDP-ovu politiku ispisivao u hiljadama pređenih kilometara kako bi došao do svih onih kojima je pravda potrebna”, poručio je između ostalog član Predsjendištva SDP-a.

Od Pudarića se pismom oprostio i bivši predsjednik Predsjedništva SFRJ i također jedan od najvećih socijaldemokrata koji su ikada kročili ovom državom Bogić Bogićević.

“Sveto je poštovao ljude i ljudi su poštovali njega. Bio je čovjek rijetke pameti i kulture i osvajao je ljude. Znao je da je neznanje najveći izvor nesporazuma i sukoba. Do kraja života borio se za čovjeka, što nije bilo lako. Borio se zajednički život, bez podjela. Cijelim svojim bićem branio je svoja uvjerenja. Sve je radio odgovorno i marljivo dajući ljudima nadu da može biti bolje. Sada kada je prestalo da kuca srce Svetozara Pudarića ostaju nam sjećanja na jednog čovjeka velikog srca”, poručio je Bogićević.

Na komemoraciji Svetozaru Pudariću odjeknulo: “Smrt fašizmu, sloboda narodu” (FOTO)